موضوع این کتاب در رابطه با سفر های نویسنده به انگلستان به عنوان سفیر ایران در زمان فتحعلی شاه قاجار است.
دانلود کتاب حیرت نامه
- بدون دیدگاه
- 100 بازدید
- نویسنده : ابوالحسن خان ایلچی
- دسته : بیوگرافی
- زبان : فارسی
- صفحات : 388
- بازنشر : دانلود کتاب
- قرار گرفت
- مشخصات
- نویسنده : ابوالحسن خان ایلچی
- دسته : بیوگرافی
- زبان : فارسی
- صفحات : 388
- بازنشر : دانلود کتاب
- قرار گرفت
- باکس دانلود
دانلود کتاب حیرت نامه
- کتاب اورجینال و کامل
- این کتاب هارو حتما بخون عالین
- آنلاین
دانلود کتاب حیرت نامه
الحاق گرجستانی ها به شوروی ، خان های گرجستان را که از این تغییر هراسان شده بودند، مجبور کرد به دربار ایران پناه ببرند و اسکندر میرزا، فرزند هراکلیوس، شاهنشاه گرجستان، دوست نداشت تحت حمایت روس ها باشد. .
به دربار فتحعلی شاه پناه برد.
دربار ایران از پناهندگان استقبال کرد و اسکندر میرزا یک شاهزاده گرجی را به منظور آمادگی برای ورود نیروهای ایرانی به گرجستان فرستاد.
ایجاد شلوغی و قیام مردمی. در سال 1218 هجری قمری ارتش روسیه به فرماندهی سیسانوف به سوی گنجه حرکت کرد و جوادخان زیاد اوگری از گنجه دفاع کرد اما شهر باقی ماند.
توسط ارتش اشغالگر اشغال خواهد شد. با اشغال شهر گنجه توسط متجاوزان روس، فتعلی شاه اعلام جنگ تمام عیار با روسیه کرد و زنگ خطر عمومی صادر کرد و دستوراتی صادر کرد.
نیروهای دفاعی را به والی عباس میرزا می سپارد. این تاریخ (1218 تا 1803 میلادی) آغاز جنگ ایران و روسیه است.
که عواقبی جز از دست دادن برخی از اراضی آباد برای کشور ما نخواهد داشت.
شمال کشور ما اقبال کمتری دارد.
در این میان، فرانسه مشغول جنگ با روسیه است و فرصت طلبی در سراسر ایران بیداد می کند.
او با روی آوردن به یاران خود تصمیم گرفت سفیری را به دربار ایران بفرستد و در فوریه و آوریل 1805 دو سفیر متوالی به ایران فرستاد. نخستین سفیر ناپلئون در ایران، ژوبرت که به عنوان مترجم عربی ناپلئون در مصر خدمت می کرد، در راه رفتن به ایران بر اثر بیماری درگذشت.
او از امپراتوری عثمانی گذشت و در شهر بایزید عثمانی به دست حاکم وقت اسیر شد.
او به زندان فرستاده می شود.
پس از اطلاع دادگاه های ایران، تلاش های زیادی برای آزادی سفیر فرانسه از زندان حاکمان عثمانی صورت گرفت و پس از آمدن به تهران به شامان سلطانیه رفت.
رفت و موفق شد با پدر علی شاه ملاقات کند.
ژوبرت با هدیه و پیام ویژه ای از فتحعلی شاه به ناپلئون به فرانسه برگشت و امضای معاهده فینکنشتاین را که در 4 می انجام شد، ترتیب داد.
این معاهده به دربار فرانسه فرستاده شد.
پس از امضای این معاهده 16 ماده ای مستشاران نظامی فرانسوی به رهبری ژنرال گاردن یکی پس از دیگری به ایران سرازیر شدند تا ایران را در جنگ با روسیه تقویت کنند. در حال حاضر انگلیس سفیر دائمی در دادگاه ایران ندارد. آقای جونز، نماینده دائمی سیاسی منطقه و سفیر بریتانیا در بغداد، کاندیدای فرستاندن به دربار فتحعلی شاه است. فت علی شاه در میدان جنگ با روسیه
فعالیت های سیاسی دو رقیب دیگر فرانسه و بریتانیا. ششم ماه درهیجه 1222 هجری قمری. الف- پس از 10 ماه پس از امضای معاهده فینکنشتاین، که در آن فرانسه متعهد شد تا زمانی که ایران زمین و حقوق از دست رفته روسیه را به دست آورد، به حمایت و دفاع از ایران ادامه دهد. استفان اف سفیر روسیه وارد ایران شد. و با همه گستاخی ها، حاملان پیام صلح از دربار شاهنشاهی روسیه به ایران، می کوشند تا ادعا کنند که جنگ تمام شده و هر دو طرف با تصرف شهرها و روستاها از طرف مقابل، همچنان مالک آنها خواهند بود. مرزهای هر دو کشور با همین شرایط تعیین خواهد شد. پدر علی شاه و دربار ایران با حمایت از معاهده فینکنشتاین و به امید حمایت از فرانسه از طریق این معاهده، پاسخ تندی به سفیر مذکور دادند و صلح نکردند. در بحبوحه این حوادث، خبر صلح تیلسیت که بین تزار الکساندر اول روسیه و ناپلئون امضا شد، به ایران رسید و روسیه را از دشمن فرانسه به دوست و متحد فرانسه تبدیل کرد. اکنون فرانسه سیاست خود را تغییر داده و خواهان ادامه جنگ بین ایران و روسیه نیست، اما در عین حال بر دربار ایران برای صلح با روسیه فشار می آورد. رئیس هیئت نظامی فرانسه در ایران، ژنرال گلدان، نامه ای به فتح علیشاه نوشت و در آن نوشت که یک چپل ایرانی که از قسطنطنیه آمده بود، پیامی از دولت ما آورده است.
ادامه ...
واتس اپ
تلگرام
فیسبوک
لینکدین
پینترست