این اثر ، نمایشی تاریخی را در سه پرده بر اساس شورش مازیار به تصویر می کشد. کتاب مازیار اثر صادق هدایت نویسنده توانمند ایرانی می باشد.
دانلود کتاب مازیار صادق هدایت
- بدون دیدگاه
- 188 بازدید
- نویسنده : صادق هدایت
- دسته : داستان
- زبان : فارسی
- صفحات : 144
- بازنشر : دانلود کتاب
- قرار گرفت
- مشخصات
- نویسنده : صادق هدایت
- دسته : داستان
- زبان : فارسی
- صفحات : 144
- بازنشر : دانلود کتاب
- قرار گرفت
- باکس دانلود
دانلود کتاب مازیار صادق هدایت
- کتاب اورجینال و کامل
- قبل از دانلود فیلتر شکن خود را خاموش کنید
- این کتاب هارو حتما بخون عالین
- آنلاین
دانلود کتاب مازیار صادق هدایت
مازندران
شعر مازندران همیشه طنین انداز خواهد بود و سرزمین آباد خواهد شد. لالهها و سنبلها در هر زمانی از سال، چه سرد و چه گرم، شکوفا میشوند.
بهار آهو، دلار، آتش می آورد و زمین همیشه پر از رنگ و عطر است. رودخانه همیشه پر است
لاله ها، زمین همیشه پر از شکار، سرزمین همیشه پر از دینار و دیبا، و هوس این نامداران پر از طلا است.
نفس خود شاد نیست (فردوسی)
چگونه یک رودخانه درست می کنید؟ شهر ما مازندران را به باغ هایش می شناسند و هوا همیشه مطبوع است.
زمین پر از عکس است، بلبل در باغ زمین بازی می کند، گویی روح به دنبال گل سرخ است، از جستجوی گل رز خسته نمی شود و
فوریه، دسامبر و آوریل همیشه روزهای خندان هستند و سواحل رودخانه ها در سراسر کشور با بت ها و نمازگزارانی که تاج های طلا بر سر دارند تزئین شده است.
کندران سرزمین ثروتمندی نیست.
منطقه کوهستانی طبرستان تحت الشعاع موقعیت طبیعی و جغرافیایی و قوت پایداری و شجاعت آن قرار گرفته است.
قوم او پس از حمله اعراب به ایران به مدت دو قرن در برابر هجوم سپاهیان اسلام ایستادگی کردند و توانستند از تسلیم نهایی به دست سلسله تاجیسیان بگریزند.
کوه های عظیم و صعب العبور البرز که از یک سو حائلی بین فلات مرکزی ایران و دشت ساحلی خزر و از سوی دیگر دسترسی محدود به دریا را تشکیل می داد،
منطقه را به قلعه نظامی قدرتمندی تبدیل می کرد، به طوری که کسانی که در ابتدا نمی خواستند در برابر تهاجمات اعراب تسلیم شوند،
در آنجا به سلامت محفوظ می ماندند و از تهدید طبیعی خود اطمینان نداشتند. این استان آخرین استان از قلمرو وسیع ساسانی بود که با 20 کشته تسلیم نیروهای عرب شد.
بیش از یک قرن پس از تسخیر سایر نقاط ایران توسط اعراب، حاکمان محلی طبرستان به نام اسپخبادان استقلال خود را در کوهستان حفظ کردند
و تا اواسط قرن دوم هجری قمری ضرب سکه های آنها همچنان با خط و نمادهای پهلوی ضرب می شد و مردم آنها به آیین زرتشتی اجدادی خود وفادار می ماندند.
در میان جنگجویان ایرانی و فرمانروایان منطقه، کارن ها (کارن ها) بیشترین مقاومت را در برابر اعراب داشتند. آنها در ایران بزرگ شدند و با داشتن شجاعت طبیعی نتوانستند تسلیم
قبایل خبیث مار خوار شوند و هنگامی که با اعراب تماس گرفتند از آموختن زبان و آداب و رسوم آنها سرباز زدند. اتحاد مردم در اینجا، که منعکس کننده نفوذ اعراب است،
با کشتار گاو نر در دوره هرمزد به خوبی نشان داده شده است. در روزگاری که همه ایرانیان برای دریافت چاپلوسی زبان عربی میآموزند، نادید هرمزد که از طریق مترجم با هارون صحبت میکرد،
به تملق او پاسخ داد و او را به ادب و احترام امر کرد. خلفای مازندرانی همواره به شاهزادگان ایرانی توجه داشتند و در نامههای خود به آنها شروط احترام را در نظر میگرفتند.
مازیار، نوه نادید هرمزد، آخرین این پهلوانان ایرانی بود. او به اعتراف دوستان و دشمنانش مردی بزرگتر از هر انسانی است.
آنها به پادشاهی های کوهستانی در جنوب دریای خزر رسیدند. در میان پادشاهان منطقه هیچکس قدرتمندتر، خردمندتر و فعالتر از او نبود.
این مرد نامدار با ورود به پادشاهی طبرستان در ایام استواری طبرستان نماند. او بیشتر دوران سلطنت خود را صرف ساختن قلعه ها و دیوارها در برابر یأجوج و ماجوج کرد.
او دائماً مشغول سازماندهی ارتش و تجهیزات نظامی بود. او با دشمنان خلافت مانند افسین و بابک متحد شد و به طور غیرمستقیم بر امپراتور بیزانس پیروز شد.
هدف همه این متحدان شکست قدرت های عربی بود و شورشیان ایرانی به دنبال بازگرداندن استقلال ایران و احیای دین و آداب و رسوم ایرانی بودند.
مازیار به دنبال اهداف خود ادامه داد و مایه وحشت خلیفه شد و خلیفه با نامه های متعدد پاسخ داد و نمایندگانی نزد او فرستاد. سرانجام در زمان معتصم خصومت آشکاری نشان داد
و خلیفه مجبور به جنگ با او شد. مازیار که انواع و اقسام پیش بینی ها را کرده بود دست از تلاش برنداشت و با قدرت از خود دفاع کرد.
اما اعراب می دانستند که از جنگ با او چیزی به دست نمی آورند.
مثل همیشه با فریب و جاسوسی آن را تصرف کردند. از زمان هرمزد تا مازیار هر دو تغییر کردند.
در اثر آمیختگی با اعراب، خون مردم طبرستان آلوده و به ناخالصی های سامی نفوذ کرد.
در میان آنها.