دانلود کتاب پنج رساله افلاطون

پنج رساله یک کتاب تاریخی و ارزشمند از افلاطون فیلسوف مشهور یونانی می باشد که این اثر در پنج قسمت شامل رساله لاخس یا شجاعت ، رساله لوسیس یا دوستی ، رساله ایوان ، رساله پروتاغوراس و رساله مهمانی مکتوب شده است.

دانلود کتاب پنج رساله افلاطون

برخی از پژوهشگران آثار افلاطون، رساله های او را با توجه به زمان نگارش و سیر تحول اندیشه های فلسفی او به سه دسته تقسیم کرده اند: او سقراطی است. سقراط در این رساله ها به دنبال حقیقت است، اما اعتراف می کند که نادان است. وظیفه شما این است که با خواستگارها همنشینی کنید و نادانی آنها را به آنها نشان دهید و آنها را به جستجوی دانش ترغیب کنید. رساله های میدس، لوسیوس، لاکوس، یون و پروتاگوراس از جمله آثار این دوره است. در رساله های دوره دوم که شامل فایدون، حزب، جمهوری و فادروس است، اندیشه های فلسفی سقراط و افلاطون متجلی می شود و اندیشه فلسفی افلاطون در این رساله ها به اوج خود می رسد.

از رساله های اواخر دوره افلاطون، رساله قوانین را می توان در این کتاب یافت. رساله پروتاگوراس را می توان یکی از رساله های دوره دوم نیز خواند که سقراط در آن دیدگاه های مثبتی را درباره فضیلت بیان می کند. اما باید توجه داشت که این دسته بندی نه مربوط به افلاطون است و نه از شاگردان او، حتی تاریخ رساله های افلاطون نیز به درستی شناخته شده نیست و بسیاری از محققان با این دسته بندی موافق نیستند. خوانندگانی که به تازگی با سقراط و افلاطون آشنا شده اند، باید قبل از خواندن این رساله ها به برخی از کتاب های تاریخ فلسفه مراجعه کنند. به زبان فارسی بهترین کتاب در این زمینه آثار مرحوم فروغی است. کسانی که مایلند درباره سقراط و افلاطون بیشتر بیاموزند می‌توانند به کتاب حکمت سقراط و افلاطون، جلد اول مراجعه کنند. بحث کوتاه‌تری درباره این موضوع را می‌توان در جلد اول کتاب سفر حکمت در اروپا همان نویسنده یافت. برای هر یک از رساله های ترجمه شده، مقدمه ای با ذکر اهمیت رساله از نظر دگرگونی فلسفی اندیشه پیش از گفتار افلاطون ، خلاصه ای از تاریخ رساله، بحث مختصری در مورد شخصیت های رساله نوشته شده است . رابطه معاهده با سایر معاهدات برای جلوگیری از تبدیل شدن ترجمه ها به کتاب های تحقیقی و اجباری، از افزودن حاشیه های طولانی به جز مواردی که برای درک مطلب ضروری است، خودداری کرده ایم.

نویسنده این سطور باید به اشتباه خود اعتراف کند که ترجمه این رساله ها از زبان خود افلاطون، یونانی باستان، انجام نشده است. امید است مترجمان بعدی این نقص را جبران کنند. ترجمه های موجود در دسترس خوانندگان بر اساس ترجمه انگلیسی جوت و ترجمه فرانسوی لئون رابین و والفرد کروازت و لاو است. عبارت یونانی تا حد امکان نزدیک به تلفظ اصلی یونانی نوشته شده است، اما از آنجایی که درج این اسامی به الفبای یونانی در حاشیه کتاب هم قابل چاپ است و هم ممکن است چندان قابل استفاده نباشد، اشکال انگلیسی آنها در حاشیه ثبت شده است. . به همین دلیل است که برای مثال کلمه Lyceum که در انگلیسی “lysium” تلفظ می شود، با تلفظ اصلی یونانی “Luknon” به فارسی ترجمه می شود. استثناء این قاعده در مواردی است که مقدمه مترجم رساله لخی از رساله های دوره اول تألیف افلاطون است. مانند دیگر رساله های این دوره، در این رساله نیز سقراط معلمی است که کارش یافتن افراد و هشدار دادن به آنهاست. اگرچه راهی را به آنها نشان نمی دهد، اما آنها را متوجه می کند که باید در جستجوی حقیقت باشند و دانش بیشتری کسب کنند. هنر نویسندگی افلاطون نیز در این رساله مشهود است. سبک نوشتاری او ساده و شیرین و صحنه‌پردازی‌اش استادانه و جالب است. موضوع این رساله «شجاعت» و ارتباط آن با «دانش» است.

تاریخچه این پیمان به اختصار به شرح زیر است:
لوسیماچوس و ملیاس از نیکیاس و لاکوس، دو ژنرال معروف آتنی دعوت کرده اند تا بروند و منظره ای قهرمانانه را ببینند و نبردی را با سلاح های سنگین به نمایش بگذارند. پس از دیدن عملکرد این جنگجو، نسیماکوس و ملیاس که می خواهند مفیدترین نوع آموزش را برای فرزندان خود بیابند، از نیکیاس و لاکوس در مورد بهترین های این جنگجو می پرسند. آنها می پرسند که آیا آموزش این تکنیک به فرزندانشان خوب است یا خیر؟ نیکیاس و کاس عقاید خود را بیان می کنند. نیکیاس یادگیری این تکنیک را مفید می داند اما نظر لاکوس برعکس است. سپس به اتفاق
نظر سقراط را در این مورد می پرسند. سقراط می گوید بهتر است ابتدا ببینیم در مورد چه چیزی صحبت می کنند و موضوع بحث را روشن کنیم. به نظر می رسد موضوع بحث شجاعت است. سقراط ابتدا از لاکوس و سپس از نیکیاس سؤال می کند که شجاعت چیست.
لاکوس شجاعت را به طرق مختلف تعریف می کند، اما هیچ یک از تعاریف او کامل نیستند. سقراط نشان می دهد که تعاریف او دقیق نیست و شجاعت
برای هدایت فکر به سوی حقیقت کافی نیست. تعریف نیکیاس از شجاعت به نظر خود سقراط نزدیکتر است. شجاعت را عین عقل و دانش بدان.

مقدمه مترجم
، اما سقراط، نشان می دهد که این تعریف شامل چیزهایی
غیر از شجاعت می شود و از سوی دیگر شامل مواردی مانند شجاعت
حیوانات نمی شود.
دعوای جالبی بین لاکو و نیکیاس رخ می دهد. سقراط پس از آنکه نادانی تماشاگران آنها را می کشد، دستور می دهد
که معلمی پیدا کنند و در کودکی به مدرسه بروند و
از یادگیری خجالت نکشند.
لوکیماچوس قراری می گذارد تا فردای آن روز سقراط را ببیند و اگر گفتگو در مورد این موضوع ادامه پیدا کند، جلسه در اینجا به پایان می رسد.

البته مهمترین نماینده مجلس سقراط است. لوسیماچوس و ملیسیاس که به دنبال معلمی برای فرزندان خود هستند از خانواده های معتبر آتن هستند. نیکیاس از مشاهیر و پس از پریکلس مهمترین سیاستمدار آتن و از سران نامدار لشکر است و
مورخان به تفصیل او را توصیف کرده اند. اگرچه لاچس به اندازه نیکیاس مشهور نیست، اما یکی از قابل اعتمادترین فرماندهان ارتش آتن است و اگرچه به خانواده ای معتبر تعلق ندارد، اما توانایی او در فرماندهی ارتش، نام او را به یکی از سخنوران و سیاستمداران مشهور تبدیل کرده است. آتن در قرن پنجم قبل از میلاد. ج- در دوران سلطنت او آتن از نظر تمدن و فرهنگ پیشرفت کرد. تأثیر و تأثیر او در تاریخ آتن به حدی بود که دوره او را عصر پریکلس می نامند.

منشأ این داستان باید اندکی پس از نبرد دلیوم (434 قبل از میلاد) باشد، زیرا در این جنگ بود که سقراط زیر نظر لاکوس جنگید و لاکوس در این رساله شجاعت سقراط را می ستاید. شش سال پس از این جنگ، لاکو در گذشته است. در آن زمان سقراط باید حدود 45 سال سن داشته باشد. در این رساله
اشاره شده است که او از نیکیاس و لاکوس جوانتر است.
رساله لاکو شباهت زیادی به دورساله لوسیس و شارمیدس دارد که از آثار دوره اولیه افلاطون نیز هستند. سقراط در این سه رساله مخاطب را در اندیشه و سنجیدن ابعاد مختلف حقیقت نگه می دارد، اما به نتیجه خاصی نمی رسد. اما در رساله لاکو اهمیتی که سقراط برای تعریف دقیق مفاهیم ذهنی قائل است بیشتر آشکار می شود.
یک تعریف را رد کنید چون جامع نیست و تعریف دیگری را چون مانع نیست.
سادگی بیان و غلبه شعر و نگارش افلاطون در هر سه رساله مشهود است. در لوسیس و هورمیدس مخاطبان سقراط جوان هستند اما در لاخر دو جوان حاضر
ساکت هستند و بحث با بزرگان است.
– دلیوم یکی از جنگ های پلوپتر بین آتن و اسپارت است که به شکست انتین انجامید. بهترین توصیف از دلاوری سقراط در این جنگ
را افلاطون از سخنان الکیبیادی در رساله خود آورده است.

ادامه ...
واتس اپ
تلگرام
فیسبوک
لینکدین
پینترست

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما یک موتور جستجوی کتاب هستیم
اگر کتاب شما به اشتباه در سایت ما قرار گرفته و درخواست حذف دارید
از تلگرام ، روبیکا یا ایمیل زیر به ما اطلاع دهید تا سریعا حذف کنیم

کتاب در حال بارگذاری لطفا صبر کنید …